"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move." -Douglas Adams

tiistai 25. tammikuuta 2011

Päivi Räsänen, kirkko ja homoillan jälkiliukkaat

Iltalehti kertoo, että Kristillinen medialiitto antoi Päivi Räsäselle tunnustuksen nimeltä vuoden kristillinen mediateko. Palkinnon takana kummittelee kohuksi noussut Ajankohtaisen kakkosen homoilta-keskustelu (voi että kun minua syntistä vieläkin naurattaa miten hyvin ohjelman nimi osasikin sopia teemaan) perusteluiksi kerrotaan seuraavaa: "Keskustelu pakotti lähes jokaisen suomalaisen miettimään omaa suhdettaan ihmiseen, itseensä, kristinuskoon ja Jumalaan." Kirkkoa Ak:n homoilta ei kuitenkaan miellyttänyt (eikä liioin Räsänen avoimine mielipiteineen) ja SENin (Suomen Ekumeeninen neuvosto) pääsihteeri Heikki Huttunen katsoo ettei "Räsäsen saama palkinto palvele kristittyjen yhteyttä".

Entä miten tämä liioin minua kiinnostaa? No, henkilökohtaisesti katson että Räsäsen saama palkinto oli osoitettu oikealle ihmiselle ja palkinnon myöntämisen perustelutkin ovat sangen pitävät, sillä homoilta-keskustelu todellakin "pakotti" suomalaiset miettimään omaa suhdettaan kristinuskoon ja kirkkoon. Ja ilmeisen hienosti miettivätkin sillä homoillan saldoksi saatiin reilut 50 000 kirkosta eronnutta mikä ei kiihkokristinuskoon (mitä Päivi Räsänen mitä ilmeisimmin edustaa) jyrkästi suhtautuvan ateistin silmissä näytä lainkaan hassummalta tulokselta. Tulos on itseasiassa jopa niin hyvä, että liekkö skepsis ry ja vapaa-ajattelijat ovat yhdessäkään saaneet moista tulosta tehdyksi niinkin lyhyessä ajassa kuin pari kuukautta.

No, eihän se kirkosta eroaminen tietenkään mikään paras tapa ole osoittaa mieltään jyrkkää ja ahdasmielistä uskontoa/uskovaisuutta kohtaan mutta onpahan se edes jotakin. Ja signaali on nyt annettu että ei edes kirkollisveronalaiset aio ihan mitä tahansa katsoa.


PS. Kirjoittamisissani on ollut, ja tulee vielä hetken melko varmasti olemaankin, pientä hiljaiseloa sillä alkanut kuukausi on osoittanut että insinööriopinnot osaavat vithumaisimmillaan olla kohtalaisen raskaita. Tunnen pienen pistoksen jossakin sisälläni tämän luovan laiskuustauon johdosta mutta ei auta itku markkinoilla. Juttuvinkkejä ja palautetta kaipaan kuitenkin kuten aina muulloinkin, joten sitä saa, kannattaa ja pitää lähettää vaikkapa tämän tekstin alapuolella sijaitsevan harvinaislaatuisen näppärän kommenttilaatikon kautta.

PPS. Moottoripyöräkuume nousi tänään lähes valon tyhjiönopeudella korkeampiin sfääreihin ja tälle syynä ovat kaksi internetin toistaiseksi kirotuinta sivua: Nettimoto ja youtube. Että vähänkään pyöräkuumeen kanssa kiikunkaakunelävät; varokaa! Etenkin kahden em.sivun kombinaatio voi aiheuttaa pahimmillaan unettomia öitä ja Touretten oireyhtymään kuuluvaa motorcyclaliaa jonka oireina ovat sekavat moottoriöljynkatkuiset ajatukset ja kaasukahvan kääntämistä muistuttavat oikean käden pakkoliikkeet huulten päristelyn saattamana.

PPPS. Pääsin tänään myös eräästä vitsauksesta eroon, nimittäin siitä että kuppiin kaadettu kahvi yleensä jäähtyy liiaksi ennenkuin sen saa juotua. Tässä tuli avukseni YleX joka toimitti minulle uuden termoskamunsa (eli termosmuki tai termoskannu, eivät tiedä itsekään mikä se on) palkkiona erään kilpailun voittamisesta. YleX:lle tästä suuri kiitos, nyt voi kahvia nauttia tietokoneen ääressä keskeytyksettä vaikka koko illan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti